Recept jak připravit Ječné kroupy s uzeným a houbami
Kroupy si propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce a uvaříme v osolené vodě do skoro měkka (počítáme tak s 40 minutami varu - na střední plamen pod pokličkou). Po uvaření je slijeme, okořeníme špetkou tymiánu, nadrceným celým pepřem, kmínem a větším množstvím majoránky. Během vaření krup si namočíme sušené houby do hrnku s vodou (můžeme i hodinu dvě před jídlem), nasekáme žampiony, nakrájíme cibulku a také uzené na menší kostky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony, necelých deset minut restujeme a pak ještě na pět minut přidáme nakrájené uzené. Poté vše přidáme ke kroupám spolu s utřeným či vymačkaným česnekem. Pečlivě promícháme ochutnáme a podle potřeb ještě dosolíme. Na konec do směsi dáme ještě trochu oleje a sádla, vyložíme ji do pekáče a dáme do trouby na čtyřicet minut zapéci. Ječné kroupy podáváme horké.
Můžete v rámci pokusů si k tomu vyzkoušet už na talíři trochu zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat