Knedlíky s vajíčkem

cca šiška knedlíku (je to zbytkové jídlo, když vám zůstanou knedlíky od oběda, ale můžete si ho samozřejmě koupit nebo vyrobit podle návodu zde), 6 vajec, sůl, celý pepř, máslo, olej, kyselá okurka, kečup

Recept jak připravit knedlíky s vajíčkem

Jak už je uvedeno v surovinách, tento pokrm je spíše takové zbytkové jídlo. Prostě vám zbylo pár knedlíků a nevíte co s nimi. Ale je samozřejmě možné ho uvařit jen tak, jako hlavní pokrm. Pánové s kocovinkou jistě ho často ocení. Knedlík nakrájíme na plátky a ty na přibližně stejné kostky. Vajíčka rozklepneme do velkého hrnku, řádné osolíme a hodně opepříme čerstvě na drceným pepřem a trochu rozkvedláme. Na hodně velkou pánev dáme velký plát másla a trochu oleje (tuku by spíše mělo být více, olej má jen funkci omezovače přepálení), když se nám  rozpálí přidáme nakrájený knedlík - neměl by být v patrech, jinak se nám řádně neopeče. Pokud by knedlíků bylo tolik, že by vytvářely vrstvy, raději smažíme vše nadvakrát. Kostky obracíme dokud nenasáknou ze všech stran omastek a neopraží se. Pak na ně pečlivě rozlijeme vejce, pánev odstavíme z  ohně a všechno pečlivě rozmícháme, aby se nám pokud možno všechny kostky obalily. Na chvíli vrátíme na oheň a již jen krátce dosušíme. Knedlíky s vajíčkem podáváme s kyselou okurkou a/nebo s kečupem.

1 komentář:

Alena řekl(a)...

Výborné využití zbytků