Domácí pizza se šunkou na plech



250 gramů hladké mouky, 125 gramů vlažné vody, 1/4 kostky drožcí (cca 10 gramů), cukr, sůl, lžíce olivového oleje
1/2 plechovky loupaných rajčat (cca 200 g), 4 plátky šunky, zelené olivy bez pecky, 1 kulička mozzarelly, olivový olej, sůl, bazalka, mouka

Recept jak se dělá domácí pizza na plech se šunkou a mozzarellou

Ve vlažné vodě rozdrolíme droždí, maličko ji osladíme a přilijeme k prosáté hladké mouce, přidáme olivový olej a špetku soli a vypracujeme se dokonale hladké těsto. Z něj si uděláme kouli, kterou vložíme do misky, pečlivě zakryjeme potravinovou fólií a dáme na minimálně čtyři hodiny do lednice. Před přípravou pizzy si rozmixujeme rajčata, vsypeme do nich bazalku podle chuti a trochu olivového oleje, krátce povaříme aby se odpařila trocha vody a dáme trochu vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na pomoučeném vále si roztaháme těsto do obdélníku tak, aby se nám hezky vešlo na plech. Pozor ať ho nepřetrhneme, spíše ho jemně roztahujme k okrajům. Připravené těsto přeložíme na mírně promazaný plech a potřeme ho připravenou rajčatovou pastou, na ni naklademe šunku, poté vyložíme kolečka mozzarelly a na konec vše dozdobíme zelenými olivami a vše jemně polijeme olejem. Plech vložíme do trouby rozpálené na 220 stupňů a pečeme přibližně patnáct minut - ale lepší je sledovat, hotová pizza se pozná podle hezky zabarvených okrajů. Podáváme horkou.

Pozor, tato pizza je pro opravdu velkého jedlíka, obecně by měla stačit spíše dvěma lidem (dobře roztažená má na délku velikost klasického plechu.

Žádné komentáře: