Domácí creme brulee

3 střední vejce, 1 kelímek smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr (20 gramů balíček), cukr
creme brulee v troubě

Recept na zjednodušené creme brulee:

Smetanu na šlehání svaříme s půlkou vanilkového cukru a necháme vychladit. Když zchladne, od vajec oddělíme žloutek, bílek dáme do lednice a využijeme na nějaké jiné jídlo (např. bílkovou omeletu) a žloutek utřeme či spíše jemně rozmícháme s druhou polovičkou vanilkového cukru. Pak přimícháme smetanu tak, aby se nám nevytvořila pěna a tekutinu rozlijeme do zapékacích mističek na creme brulee a nebo něčeho podobného. Troubu rozehřejeme na sto stupňů, na plech nalijeme trochu vody, umístíme na něj mističky a dáme do trouby na přibližně hodinu. Po uplynutí této doby by nám měl mls začít maličko tuhnout, pokud je tekutý, prodloužíme čas. Lahodu vytáhneme z trouby, posypeme cukrem a dáme na krátce do trouby s horním grilováním rozpáleným na dvě stě padesát stupňů. Neustále kontrolujeme co se děje, když nám začne vršek karamelizovat, creme brulee je hotovo. Můžeme ho nechat vychladnout, ale většina lidí nevydrží a zbaští je horké.

tip: pokud máte flambovací pistoli, poslední krok vyřešíte s její pomocí a máte to ještě mnohem lepší

Žádné komentáře: