Máslové sušenky

120 gramů hladké mouky, 40 gramů hrubé mouky, vanilkový cukr, 70 gramů obyčejného cukru (je jedno, jestli moučkový nebo krystal), 100 gramů másla, špetka soli

Recept na domácí máslové sušenky

V míse si promícháme hladkou i hrubou mouku a oba cukry, přidáme špetičku soli a nakrájíme změklé máslo. Vypracujeme si dokonale hladké těsto a nebo necháme za nás pracovat domácí pekárnu. To pak dáme zatuhnout na dvacet až třicet minut do lednice. Připravíme si nějaký kruhový pekáček nebo menší dortovou formu, vyložíme spodek pečícím papírem a těsto roztáhneme - mělo by mít tloušťku přibližně kolem jednoho centimetru. Pekáč vložíme do trouby rozehřáté na sto padesát stupňů a pečeme čtyřicet až padesát stupňů - sušenky by neměly být hnědé, ale pokud možno hodně světlé. Hned po vytažení z trouby je rozkrájíme (těsto je ještě měkké, později by se hodně drolilo) a necháme vychladnout.

Žádné komentáře: