Karbanátky z ovesných vloček

400 gramů ovesných vloček, 1 větší cibule, 3 vejce, 4 stroužky česneku, strouhanka, sůl, pepř, majoránka, olej

Smažené karbanátky z ovesných vloček

Recept na smažené vločkové karbanátky

Ovesné vločky nahrubo umeleme, promícháme s dvěma vymačkanými stroužky česneku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. S tekutinou nepřeháníme, pokud by těsto bylo příliš řídké, je nutno dosypávat strouhanku a ta výslednou chuť hodně kazí. Po několika hodinách (nebo je můžeme nechat i do druhého dne), k nim přidáme nadrobno  nasekanou a osmaženou cibulku, zbylý vymačkaný česnek, hodně majoránky, pepř a sůl. Vypracujeme si těstíčko, které pak z obou stran obalíme ve strouhance a usmažíme krásně dozlatova.

Karbanátky z ovesných vloček podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší (obé hezky omastíme máslem) a nějakým zeleninovým salátem. Kdo chce, může si na talíř přidat i nějaký kečup nebo například tatarskou omáčku.

2 komentáře:

Kristy { healthy-day } řekl(a)...

To vyzerá veľmi chutne :)

Femme Mince řekl(a)...

Vypadá to skvě, píšu si :-)