Obalovaný kapr ve strouhance

kapr nakrájený na podkovy nebo naporcované filety (co kdo má rád), strouhanka, mouka, 2-3 vajíčka, 1/2 citronu, cibule, celý pepř, 1 kulička nového koření, sůl, olej


Recept na přípravu smaženého kapra obalovaného ve strouhance

Cibuli oloupeme nakrájíme na kolečka, ty rozpůlíme a promícháme s kaprem nakrájeným na porce, šťávou vymačkanou z polovičky citronu, co nejjemněji rozdrcenou kuličkou nového koření a nahrubo nadrceným pepřem.Odložíme na několik hodin nebo i přes noc do chladu. Před přípravou (rybu vyndáme z chladu přibližně půl hodiny před vařením) odstraníme z ryby cibulku, porce osolíme a kapra obalíme v klasickém trojobalu - čili nejdříve ze všech stran do hladké mouky, poté do rozkvedlaného a opepřeného vajíčka a nakonec ještě do strouhanky. Obaleného kapra osmažíme z obou stran do zlatova na dobře rozpáleném oleji.

Je to klasické vánoční jídlo, takže se jako příloha ihned nabízí bramborový salát. Ale jíst tuto dobrůtku můžeme přeci celoročně a i s jinými přílohami. Chutný je s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo nějakým lehkým zeleninovým salátem.

Žádné komentáře: