Kuřecí čína s rýží

Hotová čína s rýží na talíři
500 gramů kuřecího masa (prsa, prsní řízky, ale i například játra), solamyl, mražená zelenina na čínu,  stroužek česneku, malá cibule, sojová omáčka, pepř, chilli, sůl, bílé víno

Recept jak se dělá kuřecí čína podávaná s dušenou rýží

Kuřecí maso opláchneme, osolíme (pokud pracujeme s játry, tak ty ne) a obalíme ze všech stran v solamylu. Kousky usmažíme do křupava ze všech stran na oleji a necháme okapat na papírové utěrce či ubrousku. Na pánvi s olejem zbylým ze smažení masa osmahneme na drobno nasekanou cibulku, pak přidáme nakrájený česnek, zamícháme zeleninu a pět minut orestujeme. Přidáme zpátky usmažené kuřecí, podlijeme troškou vody, vína (čína by se měla dělat s rýžovým, ale bílé stačí), zakapeme nemalým množstvím sojové omáčky, okořeníme pepřem i chilli a všechno chvíli povaříme. V mezičase bychom si měli připravit rýži (na vodu dejme po dosmažení masa), kterou pak spolu s čínou podáváme.

Žádné komentáře: