Taštičky s mletým masem

Upečené taštičky s mletým masem
Skoro upečené taštičky s mletým v troubě
těsto: 450 gramů hladké mouky, 200 ml podmáslí, 120 gramů hery/másla, 1 vejce 1 lžička soli, 1 lžička sody, 1/2 lžičky cukru

náplň z mletého masa: 200 gramů vařeného hovězího, 100 gramů vařeného kuřecího, 1/2 cibule, olej, oregano, tymián, 1 stroužek českého česneku (nebo 3 čínské), čerstvě nadrcený pepř, sůl

Recept na pečené taštičky naplněné mletým masem

Změklou Heru nebo máslo nasekáme do prosáté hladké mouky, přidáme vejce, sůl, sodu, cukr a za postupného přilévání podmáslí si vypracujeme hladké těsto. Podle potřeb můžeme dosypat trochu mouky, ale nemělo by to být nutné (příliš mnoho mouky by udělalo taštičky po upečení moc tvrdé). Připravené těsto, přikryjeme, odložíme do lednice a dáme se do přípravy náplně z mletého masa.

Hovězí i kuřecí umeleme nebo nahrubo rozmixujeme. Cibuli nasekáme, česnek utřeme se špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmažíme na něm cibulku, pak přidáme česnek, zamícháme, přidáme umletá masa, podlijeme a krátce podusíme. Na konci směs podle chuti osolíme, opepříme a přidáme do ní tymián a oregano.

Dáme si rozehřívat troubu na sto osmdesát stupňů. Těsto na taštičky rozválíme na pomoučeném válu na tloušťku pár milimetrů, širší skleničkou si vykrájíme kolečka, do jejich středu dáme trošku náplně a zabalíme. Všechny uložíme na pečící papír, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny - měly by být dozlatova, ale ne hnědé. Taštičky s mletým masem můžeme jíst jak teplé, tak i studené.

Žádné komentáře: