Pikantní utopenci s cibulí

utopenci s cibulí a papričkou
Naložení pikantní utopenci ve sklenici
cca 1,5 kilogramu špekáčků (utopenci se pak vejdou až na vrch sklenice z fotografie), 2-3 větší cibule, 2-3 nakládané okurky, papričky jalapeňos (příčné řezy), paprika pálivá, 3/4 litru octa, 5 bobkových listů, 5 nových koření, 15 kuliček barevného pepře, cukr, pokud možno párátka

Recept jak se dělají opravdu pikantní utopenci s cibulí

Špekáčky musíme nejdřív pořádně oloupat a uděláme do nich hluboký podélný řez (zhruba do tří čtvrtin buřta). Okurky podélně nakrájíme na tenké plátky tak, abychom měli tolik plátků, kolik budeme mít utopenců. Okurku vložíme do řezu, pak ještě přidáme po celé délce pikantní papričky jalapeňos (měly by stačit přibližně tři kolečka) a raději špekáčky zpevníme párátkem. Nakrájíme cibuli na půlkolečka, které rozdrobíme. Do sklenice na střídačku vložíme utopence a cibuli (stačí řada uzenin, prokládaná kolečky, ne po kuse). Necháme přejít varem ocet smíchaný s litrem vody, cukrem, co kterého za studena dáme bobkové listy, nové koření a během varu přisypeme pálivou papriku. Nálev na utopence by nyní měl vychladnout, jinak by nám začal rozpouštět tuk v uzenině, který by prošel do láku. Úplně studený být nemusí, stačí když klesne na teplotu lidského těla. Sklenici přikryjeme fólií a umístíme do chladu. Pikantní utopenci s cibulí podle tohoto receptu se dají jíst už druhý den, ale když jim necháme takové čtyři až sedm, budou mnohem lepší (a pikantnější).

Žádné komentáře: