Zeleninové lečo s klobásou

Zeleninové lečo s klobásou se vaří
1 dobrá klobása (použitá maďarského typu), 1 větší paprika, 5-6 menších rajčat nebo tři velká, 1/2 cibulky, 3 stroužky česneku, pálivá paprika, čerstvě nadrcený pepř, sůl, kus slaninky nebo olej

Recept na šťavnaté zeleninové lečo s klobásou

Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Na kostky nakrájíme i klobásu, rajče rozdělíme na čtvrtky. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme ji na vybraném omastku (jestli jsme použili špek, tak ten také musíme nejdřív nakrájet na kostičky a pak ho pomalu na středním ohni rozpustíme). Pak k cibuli přihodíme klobásu, opražíme ji, přidáme papriku a za občasného míchání chvíli podusíme. Pak přidáme ještě rajčata, všechno osolíme, okořeníme vymačkaným česnekem, nadrceným pepřem a pálivou paprikou a na menším plameni dusíme dokud paprika není tak akorát (neměla by být bahno). Zeleninové lečo s klobásou podáváme s čerstvým chlebem. Někdo si tam může přiklepnout na konci vajíčko, ale je to zbytečné, ubije se tím trocha chuti dobrých rajčat, papriky a klobásy a má to jen zacpávací efekt.

Žádné komentáře: