Smažená cuketa v trojobalu

cuketa, čerstvě nadrcený pepř, sůl, hladká mouka, strouhanka, vejce, mléko, olej

Recept jak se dělá smažená cuketa v trojobalu

Cuketa se pořádně omyje a pak nakrájí na tenčí kolečka. Ty posolíme a necháme dvacet minut odstát. Na jeden talíř si dáme hladkou mouku, na druhém rozkvedláme vejce s pepřem a mlékem a na třetí nasypeme strouhanku. Cuketa se poté obaluje v klasickém trojobalu - čili nejdříve mouka, pak vejce a nakonec strouhanka. Někdo preferuje dvě obalovací vrstvy, v takovém případě po strouhance dáme ještě jednou vejce s mlékem a strouhanku. Když nám začne docházet vajíčko, přiléváme mléko, mělo by to stačit. Nakonec už jen "cuketové řízky" osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Smažená cuketa se podává s vařeným či šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou nebo kečupem.

Žádné komentáře: