Recept jak se dělá polévka z konzervy s naloženou cizrnou
Potřebujeme připravený jemný kuřecí vývar v množství přibližně půl druhého litru, pokud ho nemáme, zastoupíme ho vývarem zeleninovým z kostky (dvě na uvedené množství vody). Tekutinu nalijeme do hrnce, přidáme mrkev, kousek celeru a po deseti minutách varu vysypeme i cizrnu s nálevem. Všechno vaříme pod pokličkou, dokud zelenina není měkká. Pak přidáme kurkumu a všechno do krémova rozmixujeme. Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř. Pak už stačí jen nalít smetanu, nechat přejít varem a můžeme podávat. Krémová polévka z cizrny je skvělá, když ji ještě ozdobíme kopečkem zakysané smetany. Lze případně přidat i opražený chléb nebo housku.
Žádné komentáře:
Okomentovat