Rybí polévka z krabích tyčinek



1 balení krabích tyčinek (250 gramů)*, 1 střední mrkev, plát celeru, 1/2 kostky vývaru (zeleninový nebo v nouzi kuřecí), 1/2 malé cibulky, sladká paprika, muškátový oříšek, pepř, sůl, smetana, citronová šťáva, olej, máslo

Recept jak se připravuje rybí polévka z krabích tyčinek

Krabí tyčinky podle potřeby rozmrazíme a rozbalíme. Nakrájíme je na malé kousky a rozdělíme na dvě porce. Cibuli nasekáme na jemno, očištěnou mrkev s celerem nakrájíme na kostičky. Na másle s troškou oleje zesklovatíme cibulku, přidáme k ní zeleninu, krátce osmažíme a pak přidáme jednu hromádku nakrájených krabích tyčinek. Po přibližně půl minutě smažení hrnec na chvilku odstavíme, vmícháme sladkou papriku, zalijeme vodou, přidáme bujón a vrátíme na sporák. Vaříme dokud zelenina není skoro měkká, pak přidáme zbylé krabí tyčinky a povaříme půl minuty. Opepříme, dochutíme špetkou muškátového oříšku a pak polévku dohladka rozmixujeme. Nalijeme smetanu, necháme přejít varem a nyní přichází fáze dolaďování chuti za pomocí soli a citronové šťávy - každý upraví podle svých vlastních preferencí. Rybí polévka z krabích tyčinek je nejlepší s osmaženými krutónky z pečiva.

* pokud jste si náhodou nepřečetli složení krabích tyčinek, tak rybí polévku z nich můžete dělat, protože... jsou z ryb a ne z krabů :)

Žádné komentáře: