Špagety s rajčaty a bazalkou


špagety s loupanými rajčaty a bazalkou

špagety, 4 hezká voňavá sezónní rajčata, kuřecí vývar (samozřejmě když nemáme po ruce z předchozího dne, může posloužit i kostka), 3 stroužky česneku, bazalka, pepř, sůl, olivový olej, máslo

Recept na rychlé a lahodné špagety s rajčaty a bazalkou

Rajčata spaříme, oloupeme a opatrně rozčtvrtíme, aby nevytekla šťáva - můžeme to dělat na talíři a případné ztráty odchytit. Vývar si ohřejeme. Dáme vařit hodně osolenou vodu na špagety. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, do kterého vymačkáme dva stroužky česneku, zamícháme, přidáme připravená rajčata a když začnou měknout, tak je rozmačkáme a podlijeme troškou vývaru. Přibližně v této době by měla začít vřít voda na špagety, takže je do ní hodíme a začneme odměřovat čas. Ke změklým rozmačkaným rajčatům přidáme vylisovaný česnek, mletý pepř, půlcentimetrový plátek másla a pořádně vše ochutíme bazalkou. Hotové špagety slijeme, smícháme s rajčaty a bazalkou a naložíme na talíře. Můžeme je posypat parmezánem.

Žádné komentáře: