Vaječná omeleta se sýrem


3 vejce, cca 50 gramů sýra (výběr záleží na chuti, někdo má rád obyč eidam, další si tam dá ementál a ještě někdo jiný to obohatí třebas nivou), sůl, pepř, máslo, olej

Recept jak se dělá vaječná omeleta s nastrouhaným sýrem

Vajíčka vyklepneme do sklenice, nastrouháme k nim sýr, opepříme čerstvě nadrceným pepřem, osolíme a do hladka rozšleháme. Na menší pánvi si rozpustíme máslo s trochou oleje (aby tolik neprskalo a se nepřepalovalo). Když je hezky rozpálené, nalijeme na něj připravenou vaječnou směs se sýrem tak, aby zakryla celou pánev. Stáhneme výrazně oheň a necháme omeletu vysoušet, když se spodek srazí, prohrábneme tekutý vršek, aby byla hezky nadýchaná a necháme dotuhnout (kdybychom nechali příliš silný oheň, omeleta se sýrem se nám na spodku připálí a je na vyhození). Po dosmažení ji vyklopíme na talíř a zbaštíme s tím, čím nám nejvíc chutná - na fotce je omeleta jako oběd s vařeným bramborem a rajskými, ale dá se ji jíst třebas jen s pečivem a máslem.

Žádné komentáře: