Silný kuřecí vývar z kostí



3 kuřecí kostry, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 malá petržel, 4 nová koření, 2 bobkové listy, celý pepř, sůl

Recept na poctivý silný kuřecí vývar z kostí bez bujónů a dochucovadel

Cibuli oloupeme a rozpůlíme, česneky utřeme, mrkev, petržel i celer oškrábeme. Na rozehřátý sporák si dáme hrnec a na dno položíme obě půlky cibule řezem. Necháme dokud se nezačne připalovat, pak je otočíme, vhodíme kuřecí kosti a po chvilce vše zalijeme studenou vodou. Ve chvíli kdy se začne voda vařit, stáhneme plamen a sbíráme pěnu, dokud se nám objevuje. Pak přidáme všechny zbylé suroviny a osolíme, znovu na plno rozbubláme a pak vývar stáhneme a necháme už jen vybublávat a redukovat až do momentu, kdy nám vyhovuje síla jeho chuti. Kuřecí vývar z kostí můžeme podávat jako na obrázku se zvlášť uvařenou zeleninou a těstovinami.

Žádné komentáře: