Bramboráky s cuketou



500 gramů brambor, 1 cuketa (také cca 500 gramů), 2 vejce, hladká mouka, 1 menší cibule, olej, sůl - může být i majoránka a česnek

Recept
Cuketu i brambory oloupeme a nastrouháme. Slijeme část tekutiny, kterou pustí. Cibulku nasekáme na jemno, osmahneme na minimálním množství oleje a přidáme k bramborám. Ke směsi rozklepneme i vejce, vše osolíme a přisypeme tolik mouky, abychom získali těstíčko podobné tomu, jaké používáme na bramboráky. Čili nesmí být moc husté, aby nebyly moučné, ale ani úplně řídké, aby se nerozpadaly. Lžící nabíráme porce bramborové směsi s cuketou a na rozpáleném oleji z ní formujeme placičky. Smažíme je s obou stran do zlatova. Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu - jsou jemnější než klasika a mírně nasládlé.

Do základního těsta můžeme samozřejmě přidat majoránku a česnek, výsledek bude chuťově pak podobný klasickým českým bramborákům. Když je ale nedáme a dáme jen trochu soli, tak tuto cuketovou verzi můžeme vyzkoušet i na sladko. Stačí je posypat cukrem a podávat se zakysanou smetanou.

Žádné komentáře: