Kuřecí horní stehna na jablkách



500-600 gramů kuřecích horních stehen, 2-3 kyselejší jablka, majoránka, sůl, med, máslo

Recept

Kuřecí horní stehna opláchneme a osušíme (pokud jsme je koupili mražená, tak samozřejmě před vařením je musíme rozmrazit). Posolíme z obou stran. Jablka rozřízneme na čtvrtiny a zbavíme jadřinců a pak ještě každou čtvrtku rozpůlíme (takže každé jablko je na osminky). Na dno pekáčku dáme plátek másla a na něj nachystaná jablíčka na která položíme kuřecí stehna. Přiklopíme a vložíme péci do trouby, kterou nastavíme na sto šedesát stupňů. Po přibližně padesáti minutách pečení  pekáček odkryjeme, odebereme trochu šťávy, kterou smícháme s medem a kuřátko směsí potřeme (co zůstane, dolijeme zpět do pekáče). Dopečeme na sto osmdesát stupňů do zlatova, až budou mít stehna hezkou kůrčičku - bude to trvat přibližně patnáct minut. Upečená horní stehna podáváme s rýží či vařeným bramborem, přílohu polijeme šťávou a na každý talíř dáme i trochu jablíček.

Žádné komentáře: