Zapečené palačinky s kuřecím masem



náplň z kuřecího: 500 gramů vařeného kuřecího masa, 300 gramů žampionů, cibulka, sůl, pepř, olej

těsto na palačinky: 500 ml mléka, 250 gramů hladké mouky, 2 vejce,  lžička rozpuštěného másla, sůl, olej na smažení

Recept
Kuřecí maso hrubě umeleme nebo jemně nasekáme nožem. Cibulku i žampiony nakrájíme na kostičky. Cibuli usmažíme dozlatova, přidáme žampiony a patnáct minut je smažíme za občasného promíchávání. Osolíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Vmícháme nachystané kuřecí maso, spolu dvě tři minutky prohříváme a odstavíme z ohně.

Usmažíme si palačinky. Čili rozmixujeme či rozmícháme všechny suroviny (bez oleje), necháme dvacet minut odstát a pak naběračkou těsto naléváme na pánev potřenou olejem. Smažíme z obou stran. Odkládáme na bok, dokud je neusmažíme všechny.

Na každou palačinku do středu naložíme obdélník kuřecího masa se žampiony. Okraje založíme k sobě a všechno zavineme. Ukládáme je na talíř a na sebe ohybem dole. Nakonec ještě všechny palačinky krátce zapečeme na pánvi s rozehřátým tukem. Kůrčička by měla být křupavá. Rovnou podáváme, můžeme si k nim dát kečup nebo tatarku.

Žádné komentáře: