Hovězí biftek s cibulkou

800 gramů svíčkové, 2 cibule, 50 ml červeného, 2 lžíce másla, pepř, sůl

Příprava
Svíčkovou si nakrájíme na plátky. Promícháme si červené a olej, opepříme a bifteky si potřeme touto směsí ze všech stran a na dvě hodinky odložíme do nějakého chladnějšího místa. Cibuli si oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na nepříliš tlusté plátky a ty poté osmažíme na lžíci másla do zlatova a dáme na teplý talíř. Přidáme si zbylé máslo, rozpálíme je a bifteky usmažíme z obou stran (přibližně by to mělo být 5 až 6 minut z každé strany), pak vrátíme zpět cibuli, vše osolime a spolu smažíme další dvě minuty. Hovězí biftek s cibulkou podáváme s osmaženým nebo opečeným (například americkým) či vařeným bramborem.

2 komentáře:

  1. "Červené" má být asi červené víno, že?
    :-)
    ... a mimochodem, je tam uvedeno dvakrát.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano :)
    Díky za upozornění opraveno. A dobrou chuť.

    OdpovědětVymazat