1/7/08

Paella

Suroviny: 1/3 hrníčku olivového oleje, 1 malá cibule, 2-3 stroužky česneku, 3-5 lžic nasekané čerstvé petržele, 1 lžička šafránu, 3 kuřecí prsíčka, 2 lžíce kuřecího bujónu, 2 kuličky zeleného pepře, 1 kulička červeného pepře, 250 g rajského protlaku, 1 lžička cukru, 4 hrníčky rýže, 7 hrníčků vody, 200-400 g krevet, (případně nějaké dalši dary moře)

Přípava: Na pánvi osmahneme cibuli, petržel a česnek v olivovém oleji, až cibule zesklovatí. Přidáme šafrán, na kostičky nakrájené kuřecí prsíčka a pepř, podlijeme kuřecím vývarem a podusíme. Když kuře zezlátne, přidáme rajský protlak a cukr. Zamícháme. Potom přidáme rýži a vodu, podusíme asi 5 minut a lehce osolíme. Nakonec přidáme krevety (a případně mušle) a s občasným mícháním dusíme nejdříve 5 minut, pak ještě 10 minut dodusíme zakryté.

No comments: