Recept na norský salát
Krabí tyčinky necháme pomalu rozmrznout, rozbalíme, každou z nich nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a ty pak nasekáme na drobno. Vše přesypeme do mísy, do které ještě nastrouháme sýr. Nakonec dáme majolku a jogurt podle chuti. Obecně by to měla být spíše pouze majolka, ale dnes je móda přidávat místo ní jako alternativu jogurt - ve výše vyfoceném receptu ho byla tak třetina kelímku, ale je to opravdu hodně individuální. Nakonec už jen vymačkáme trošku citronové šťávy (norský salát z krabích tyček by měl být mírně nakyslý, výsledek hodně záleží na chuti majonézy), pořádně okořeníme čerstvě nadrceným pepřem, promícháme a dáme do ledničky aspoň na patnáct minut, aby se spojily chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat