Norský salát z krabích tyčinek

1 balíček mražených krabích tyčinek (dvoupatrový a nebo dva malé), 1 menší sklenici majolky, 1 bílý jogurt, 60 gramů eidamu (či jiného neutrálního žlutého sýra), citronová šťáva, pepř


Recept na norský salát

Krabí tyčinky necháme pomalu rozmrznout, rozbalíme, každou z nich nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a ty pak nasekáme na drobno. Vše přesypeme do mísy, do které ještě nastrouháme sýr. Nakonec dáme majolku a jogurt podle chuti. Obecně by to měla být spíše pouze majolka, ale dnes je móda přidávat místo ní jako alternativu jogurt - ve výše vyfoceném receptu ho byla tak třetina kelímku, ale je to opravdu hodně individuální. Nakonec už jen vymačkáme trošku citronové šťávy (norský salát z krabích tyček by měl být mírně nakyslý, výsledek hodně záleží na chuti majonézy), pořádně okořeníme čerstvě nadrceným pepřem, promícháme a dáme do ledničky aspoň na patnáct minut, aby se spojily chuti.

Žádné komentáře: