250 gramů nugátu, 250 gramů marcipánu, 150 gramů moučkového cukru, 250 gramů hořké čokolády, nastrouhaná kůra z pomeranče, 2 polévkové lžíce pomerančového likéru, 2 polévkové lžíce růžové vody, pečící papír
Recept
Nugát opatrně rozehřejeme (neměl by být horký) a ručně ho našleháme do pěny, poté postupně přišleháváme pomerančovou kůru a likér. Směs nugátu s pomeranči necháme v lednici zatuhnout. Marcipán propracujeme se 100 gramy cukru a růžovou vodou. Pečící papíř poprášíme cukrem, rozložíme na něj propracovaný marcipán, ten také poprášíme cukrem, přikryjeme druhým kusem pečícího papíru a marcipán rozválíme na tři milimetry. Rozválený marcipán si nakrájíme na čtverce o straně čtyři centimetry. Z nugátu vytvoříme koule o průměru půl druhého centimetru a obalíme je marcipánem. Skoro hotové Mozartovy koule dáme do lednice a mezi tím si nachystáme čokoládu. Do hrnce ve vodní lázni ji nalámeme na čtverečky a pomalu rozpustíme, pokud je čokoláda moc horká, tak necháme ji trošku přichladnout ale musí zůstat stále tekutá. Koule vyndáme z lednice, napíchneme jemně na vidličku a namáčíme do čokolády. Necháme je okapat a odložíme na mřížku dokud čokoláda nezatuhne. Mozartovy koule poté zabalíme podle chuti do alobalu či fólie a skladujeme je v lednici, kde vydrží pár týdnů.
Žádné komentáře:
Okomentovat