Recept jak se vaří Drůbeží játrová paštika čili tzv. židovský kaviár
Na širší pánvi na oleji či husím sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a k ní přidáme dobře propláchnutá a zbavená případných nečistot, blan a zaschlé krve kuřecí játra (nejlepší je pořádně propláchnout rozříznutá). Ty dobře usmažíme ze všech stran a přidáme na drobno nakrájený oloupaný česnek - játra musí být kompletně propečená, klidně dejte na kastrůlek i pokličku po zatažení a doduste je na menším plameni. Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Do mixeru vložíme vejce, usmažená játra i s cibulkou a česnekem, osolíme, přidáme na hrubo nadrcený pepř a vše pečlivě rozmixujeme (je také možné paštiku umlít na masovém strojku). Tato drůbeží játrová paštika (jde o tradiční židovský recept nazývaný kaviár po židovsku) se podává po přibližně půl hodinovém uležení na pečivu s trochou másla - můžete i bez ale je dost suchá. V jedné aškenazijské verzi tohoto receptu se ještě do paštiky vmíchává na toto množství přibližně tři lžíce ohřátého vypečeného slepičího či kuřecího tuku, díky tomu je šťavnatější a máslo již nepotřebuje (jenže ten není vždy po ruce).
Žádné komentáře:
Okomentovat