500 g květáku, 5 vajec, 400 g kyselých okurek, 200 g sýra (stačí libovolný eidam), 4 lžíce majonézy, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 sterilovaný hrášek, pažitka, pepř, sůl
Recept jak se dělá květákový salát s vajíčkem
Květák omyjeme, rozebereme na menší kousky a uvaříme ho v osolené vodě do měkka. Slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme na tvrdo (cca deset minut), ochladíme, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Z hrášku slijeme lák, sýr a kyselé okurky nakrájíme stejně jako vejce a květák. Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Do mísy přeložíme nakrájený květák, vejce, okurky, sýr a hrášek, přidáme jogurt a majonézu (tady dost záleží na vaší chuti, poměr můžete různě měnit, jen byste neměli úplně vynechat majonézu ani jogurt), vše osolíme, opepříme a poté pečlivě promícháme. Květákový salát před podáváním necháme vychladit v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat