Suroviny: 1 kg fazolek, sůl, 3 lžíce másla, 3 lžičky polohrubé mouky, středně velká cibule, šálek kysané smetany, 1/2 lžičky mleté papriky
Příprava: Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory.
Můžeme přidat do fazolek trochu česneku nebo kopr.
Žádné komentáře:
Okomentovat