4/17/09

Zapečený pangasius

pangasius - 4 filety cca 150 gramů každý, 1 citron, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 1 pórek, 250 gramů celeru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, olej, sůl, pepř

Příprava:
Mrkev, celer a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, chilli papričku nasekáme. Pangasius by měl poležet osolený, opepřený a pořádně pokapaný citronovou šťávou v lednici přibližně dvacet minut, poté ho položíme na natřený olejem alobal (každý filet na svůj), posypeme připravenou zeleninou, případně ještě zlehka osolíme a opepříme, pečlivě zavineme a uložíme na plech, který vložíme do trouby rozehřáté přibližně na 180 stupňů. Pangasius se poté peče přibližně dvacet minut.

No comments: