brambory, drcený i celý kmin, sladká paprika, pepř, 3 stroužky česneku, mletý zázvor, kurkuma, půl skleničky slunečnicového oleje, pepř, sůl
Recept na americké brambory pečené v troubě
Brambory omyjeme, rozčtvrtíme a v osolené vodě s kmínem je uvaříme do poloměkka (nesmí do nich vjíždět vidlička jak po másle, to by byly až moc) a pak je slijeme. Troubu rozehřejeme na dvě stě čtyřicet stupňů. V oleji rozmícháme přibližně lžičku sladké papriky, přidáme nadrcený kmin, mletý zázvor, kurkumu, vymačkaný česnek a pepř. Pořádně vše rozmícháme, nalijeme na brambory a ty opatrně promícháme tak, aby olej je dokonale promazal. Pak americké brambory rozložíme na plech v jedné vrstvě (díky pečlivému promazání už bychom nemuseli dávat žádný tuk na plech) a vložíme do rozpálené trouby. Na dvě stě čtyřicet je pečeme přibližně čtvrt hodiny, pak teplotu stáhneme na dvě stě a kontrolujeme, jestli se nám nepřipalují - měly by být už rychle hotové. Vyndáváme je, když mají křupavou kůrčičku. Americké brambory pečené v troubě se dá podávat jako přílohu a nebo bezmasé jídlo či zobání (podobně jako hranolky).
Žádné komentáře:
Okomentovat