Recept jak se připravuje dušené kysané zelí oslazené medem
Ze zelí slijeme vodu (nejlepší je jí postupně vypít, i když je ďábelsky kyselá, je to vitamínová a probiotická bomba) a nakrájíme je - není to nutné, ale pohodlněji se jí a také snižujeme riziko, že se pokapeme dlouhým "fousem" při jídle. Cibulku nasekáme, špek nakrájíme na malé kostičky. Ty rozpustíme a na vzniklém tuku zesklovatíme cibulku, přihodíme zelí, pokmínujeme a zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci nějakého aromatičtějšího medu - nemusí být od včelaře, protože varem stejně ztratí zdravé látky, ale vonět by měl, dá pak správnou příchuť jídlu. Pod pokličkou dusíme do skoro měkka, pak ji odklopíme a zredukujeme trochu nadbytečné tekutiny. Dušené zelí s medem podáváme jako přílohu ke stejným jídlům, jako bychom podávali variantu bez medu.
Žádné komentáře:
Okomentovat