Kapustová sekaná nachystaná na pečení v troubě |
Recept jak se dělá lahodná kapustová sekaná s mletým masem
Z kapusty odstraníme košťál, rozebereme ji na listy a ty v osolené vodě uvaříme do měkka. Umeleme je nebo rozmixujeme. Pokud nemáme žádný mlýnek či mixér, kapustu nasekáme nožem na malé kousíčky. Vymačkanou rozmixovanou zeleninu dáme do misky, přidáme mleté maso, vajíčka, pět vrchovatých lžic strouhanky, prolisovaný nebo utřený česnek, opravdu hodně majoránky, pepř a sůl. Všechno promícháme. Podíváme se na konzistenci kapusty s mletým masem, jestli je příliš řídká, přidáme strouhanku, jestli se nám zdá moc hustá, přilijeme trochu mléka. Formu nebo pekáček vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naložíme připravenou směs a dáme péci do trouby na sto osmdesát stupňů. Kapustová sekaná by měla být hotova přibližně do hodiny - kontrolujeme, jestli se na ní nedělá kůrčička. Podáváme s vařeným bramborem a nebo na studeno na chlebu.
2 komentáře:
Ahoj Michale, vypadá ta sekaná hodně dobře. Zkusila bych, ale zrovna přestáváme jíst maso, určitě by šlo nahradit třeba sojovým, co myslíte? Nebude to sice už ono, ale já bych chtěla vydržet.
Dík za návštěvu a chybičku už jsem opravila, díky i za upozornění. :)
Já bych to klidně zkusil, jen to asi bude chtít víc dochucování. A nebo vynechte maso úplně a postavte sekanou na kapustě a housce.
Okomentovat