Recept jak se dělá mleté maso s čokoládovou omáčkou a fazolemi
Nasekanou cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme k ní na kostičky nakrájenou papriku a po dvou minutách restování i mleté maso. Okmínujeme, přidáme tři vymačkané česneky a smažíme za stálého míchání asi pět minut, dokud se mleté maso nerozdrobí a nepustí šťávu. Pánev odstavíme, a ihned vmícháme lžíci sladké a lžičku pálivé papriky. Vrátíme na oheň a nalijeme propasírovaná rajčata a prázdou krabičku naplníme do půlky vodou a tu ještě přilijeme. Osolíme. Když směs začne vřít, nadrolíme do ní čokoládu a na mírném ohni povaříme asi patnáct minut. Okořeníme majoránkou, mletým pepřem, půl lžící cukru zamícháme, ochutnáme a podle potřeby a chuti můžeme přidat ještě pepř, česnek či sůl nebo cukr. Vmícháme obě konzervy fazolí s částečně odlitým nálevem, promícháme a po třech minutách mírného prohřívání je mleté maso s čokoládovou omáčkou hotovo. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat