12/9/11

Kapr na kmínu

1 vykuchaný a očištěný kapr (do 2 kil), 150 gramů másla, 1 citron, hladká mouka, rybí vývar, kmín, zelená petrželka, sůl

Recept jak připravit kapra na kmínu
Připraveného (zbavený šupin a samozřejmě také vnitřnosti, a hlavu také jíst určitě nebudete) kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, které ze všech stran osolíme a posypeme kmínem. Na pánvi si rozehřejeme máslo a porce kapra ze všech stran opečeme do zlatova. Opečeného kapra na kmínu dáme do tepla, máslo z opékání zaprášíme moukou, opražíme, rozmícháme s vlažným vývarem (necelou deci) a vaříme dokud se tuk nezačne oddělovat od šťávy. Kapr na kmíně se podává zalitý připravenou omáčkou a posypaný zelenou petrželkou. Můžeme ho také dozdobit čtvrtkou citronu. Jako příloha se hodí brambor v různých podobách (vařený, pečený, kaše a nebo i v podobě bramborového salátu)

No comments: