Rybízový koláč se sněhem

Suroviny: 50 g másla, 150 g cukru, 3 lžíce vody, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, mléko, 200 g cukru, skořice, 300 g očištěného rybízu

Příprava: Změklé máslo, cukr, vodu a žloutky třeme dokud hmota nezesvětlá. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mlékem naředíme na takovou hustotu, aby to šlo nalít na plech. Plech vyložený pečícím papírem pokryjeme těstem a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 °C.Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz (rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal), dochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a dopečeme, dokud sníh nezrůžoví.

Žádné komentáře: