Recept jak připravuji moji rajskou omáčku
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobno. Jestli máme čerstvá rajčata, tak je spaříme a oloupeme (pokud už oloupaná máme, tak logicky tento krok není nutný, místo něj si prostě otevřeme konzervu). Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením, aby nám při smažení začalo pouštět více vůni. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit s vodou do které přihodíme kostku bujónu (ideální je mít na takové příležitosti na mrazáku zmražený pravý vývar, ale bohužel ne vždy je to možné) . Poté omáčku osladíme a přecedíme případně propasírujeme. Přidáme ještě trochu skořice. Nakonec zahustíme jíškou a můžeme podávat. Rajská omáčka je výborná kromě klasiky s houskovým i s těstovinami nebo dokonce s bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat