Suroviny: 2 tvarohy, 3 vejce, 1-2 dl mléka, sůl, 10 lžic krupice, asi 500 g hrubé mouky, švestky, cukr, máslo, skořice
Příprava: Tvaroh vařečkou rozmnělníme v míse, přidáme rozklepnutá vejce, 1 lžičku soli, krupici a 1/2 mléka a dobře promícháme, pak po částech zapracujeme do těsta hrubou mouku. Bude-li těsto příliš měkké, přidáme více mouky. Zmrzlé švestky otřeme. Na válu tvoříme z těsta válečky, odkrajujeme z nich dílky, z nich tvoříme placičky do kterých pečlivě balíme švestky. V ruce vytvarujeme kuličky. Knedlíky vaříme ve větším množství osolené vody, občas je zamícháme. Když vyplavou nahoru, vylovíme je cedníkem, promícháme s troškou másla a přiklopíme poklicí. Podáváme sypané cukrem (skořicí) a polité máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat