Suroviny: 5 listů hlávkového salátu, 5 listů salátu rosso, 5 listů salátu frisée, 1 malá salátová okurka, 1 menší žlutá paprika, 1 menší červená paprika, 1 malý fenykl, 4 menší rajčata, nať z mladé cibulky Zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, po špetce soli a pepře, 1 lžička sekané pažitky, 1 lžička sekaného kerblíku, špetka čerstvého nebo sušeného oregana, 2 stroužky česneku, několik kuliček černého pepře
Příprava: Všechnu zeleninu řádně očistíme, opereme nebo omyjeme. Saláty natrháme na menší kousky, okurku nakrájíme na půlměsíčky, papriky na tenké nudličky. Fenykl zbavíme natě a nakrájíme na tenké plátky, rajčata na měsíčky. Opláchneme nať z mladé cibulky a nakrájíme ji na kolečka. Na dresink oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Pak opereme bylinky, které smícháme s nakrájeným česnekem a dalšími přísadami. Zalijeme přibližně 100 ml vody. Nakrájenou zeleninu v misce opatrně promícháme a přelijeme bylinkovou zálivkou. Dáme krátce vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat