Piškot se šlehačkovým krémem

Suroviny: Piškot: 5 žloutků, 160 g hrubé mouky, 160 g cukru, 5 lžic horké vody, 3 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, sníh z 5 bílkůKrém: 300 g másla, 100 g hladké mouky, 4 dcl mléka, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 200 g cukru (i méně)Šlehačka: 3x sušená šlehačka - dle návodu

Příprava:
Piškot: žloutky šleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu, mouku s práškem, kakao a sníh. Upečeme.
Krém: 100 g másla a 100 g hladké mouky zpěníme. Zalejeme 4 dcl mléka, rozšleháme a přidáme vejce (celé) - šleháme. Vychladlou hmotu přidáme do: 200 g másla, 2 lžic kakaa a 200 g cukru. Rozetřeme na vychladlý piškot. Nakonec dáme ušlehanou šlehačku dle návodu. Můžeme přelít čokoládou nebo posypat čokoládovými hoblinkami.

Žádné komentáře: