Krůtí prsa s ořechovou omáčkou

Suroviny:
1 kdg krůtích prsou, cibule, 5 lžic mletých vlašských ořechů, žloutek, 8 lžic smetany ke šlehání, máslo, hladká mouka, citrónová šťáva z půky citrónu, sůl, několik celých jader vlašských ořechů, zlená petrželka na ozdobu

Příprava:
Cibuli nakrájejte na drobno a osmahněte na másle do žluta. Prsa naporcujte a osolte. Vložte na cibulový základ o a opečte z obou stran. Podlijte teplou vodou a zvolna duste pod pokličkou. Maso podle potřeby obracejte a podlévejte vodou. Šťávu vysmahněte, zaprašte hladkou moukou, podlijte, povařte, přidejte máslo, mletá jádra vlašských ořechů, smetanu, dochťte citrónovou šťávou, dosolte a vešlehejte žloutek. Dále už nevařte, aby se žloutek nesrazil. Prohřátou omáčku nalijte na porce krůtích prsou a zdobte celými jádry vlašských ořechů a zelenou petrželkou.

Žádné komentáře: