Kachna na roštu

Suroviny: malá kachna, olej, pepř, citrónová šťáva, špetka rozmarýnu, 50 g slaniny, sleklenka bílého vína, sůl, petrželka,
rýžová salát. 250 g. vařené rýže, zelená a čevená paprika, malá okurka, cibule, 3 rajčata, majolka, sůl, pepř, karí nebo chilli koření

Příprava:
Kachnu rozporcujete, odstraťe kůži a pokud mžno vykostěte. Porce protáhněte nudličkami slaniny, potřete směsí oleje, citrońové šťávy, pepře a drcného rozmarýnu. Maso naskládejte do misky, zakapejte olejem a nechte v chaldu do druhého dne rozležet (asi hodinu před rožněním jej přeneste do místnosti s pokojovou teplotou). Porce rozložte na pomaštěný rošt a opékejte z obou stran. Při otáčení potírejte zbylým olejem s kořením a citrónovu šťávou s vínem. Při podávání jednotlivé porce touto směsí ještě pokapejte a obložte čerstvou zeleninou. Sevírujte s rýžovým salátem, připraveným smícháním rýže s nudličkami papriky, okurkami, měsíčky rajčat, porkájenou cibulí a majolkou. Salát osolte a okořeňte.

Žádné komentáře: