250 g hrachu, 200 g kořenové zeleniny, 1 houbová polévka v prášku, 3 stroužky česneku, 1 lžíce zelené petrželky, majoránky, 3 nožičky klobásy, máslo, včerejší houska případně dvě
Příprava: Přes noci si namočíme hrách a druhý den ho uvaříme téměř do měkka. Přidáme nastrouhanou zeleninu a houbovou polévku rozmíchanou ve sklence studený vody a dovaříme hrách do měkka. Podle potřeby polévku doředíme horkou vodou a dochutíme slušným množstvím majoránky a česnekem utřeným s trochou soli (pokud mátě nějaký ten čínský či mexický česnek, tak raděj použijte dvojnásobek uvedeného množství). Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, chvíli povaříme a na konec ještě podle potřeby dosolíme. Hrachová polévka s klobásou se na talíři dozdobuje ještě na kostky nakrájenou a na másle osmaženou houskou (tu ale buď sypeme ihned po podání nebo ji nabízíme na míse zvlášť ať si každý naloží, nenandáváme ji před jídlem protože jinak se rozmočí a místo křupánků máme nechutné bahýnko).
Žádné komentáře:
Okomentovat