Nakládaný česnek

200 ml bílého, 100 ml octa s vodou, 50 g cukru krystal, 1 lžička soli
2 kuličky pepře a čtvrt bobkového listu na jednu sklenici, česnek, olej

Příprava:
Česnek rozdělíme na stroužky a vložíme na dvacet minut do teplé vody, poté ho oloupeme. Svaříme bílé, ocet, vodu, cukr a sůl. Do vyvařených a vysušených sklenic od dětské výživy (toto množství nálevu je přibližně na pět takových sklenic) kápneme na dno trošku oleje, naskládáme česnek, bobkový list a pepř a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilizujeme přibližně patnáct minut. Na nakládaný česnek se rozhodně nehodí ta česnekopodobná plodina z Číny, Španělska nebo Mexika - ta se konec konců nehodí ani k jiným účelům - sežeňte si nějaký pořádný a skutečný česnek z Česka nebo sousedních zemí.

Žádné komentáře: