400 gramů kvalitnějších těstovin (velmi dobré jsou vrtulky), 2 vejce, 200 ml majonézy, 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě, 150 gramů cherry rajčátek, 2 papriky, malá plechovka kukuřice, pepř, sůl, šťáva z půlky citronu
Příprava
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě (spíše al dente, rozhodně nerozvařujeme), slijeme a trošičku necháme zchladnout. Vejce uvaříme na tvrdo , oloupeme a nakrájíme. Rajčátka rozřízneme na čtvrtinky, papriky nakrájíme na drobno, z kukuřice slijeme vodu. Teplé ale rozhodně ne horké těstoviny smícháme s tuňákem, rajčaty, paprikou, kukuřicí, vejci a majonézou a podle chuti osolíme a opepříme. Na konec jemně doladíme tuňákový salát s těstovinami citronovou šťávou - dáme ji podle potřeby jak chceme přibrzdit rybí chuť, polovina menšího citronu by měla úplně stačit. Tuňákový salát můžeme podávat jak hned po udělání čili ještě stále teplý tak i vychlazený.
Žádné komentáře:
Okomentovat