Příprava:
Lišky nakrájíme na středně veliké kousky, cibuli nasekáme na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo, cibulku osmahneme do měkka, přidáme lišky a dusíme je až do odpaření většiny vody. Pak přidáme smetanu zamícháme, okořeníme třetinou lžičky tymiánu, osolíme, opepříme a dvě minuty spolu podusíme. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a osmažíme ze všech stran na oleji do zlatova (stačí kráte jen prsa zatáhnout). Do pekáčku vložíme většinu lišek, na ně dáme osmažená kuřecí prsa, obložíme je zbylými liškami, pekáček přikryjeme a pečeme čtyřicet minut v troubě rozpálené na 180 stupňů. Tato kuřecí prsa by se měla podávat spíše s těstovinami (stylu tagliatele), ale v nouzi či chuti i brambor nebo rýže postačí.
Žádné komentáře:
Okomentovat