Recept jak připravit Kachní polévku
Do studené vody vložíme kachní křídla (či to co akorát máme), rozpůlenou cibuli, rozpůlené česneky, poloviny mrkví, polovici pórku, zázvor, deset kuliček pepře a tymián. Dáme vařit (když začne vřít vaříme ji už jen na menším plameni, tak aby se nám tzv. táhla) a zvláště v počáteční fázi velmi pečlivě odstraňujeme průběžně vznikající pěnu. Takto vaříme přibližně dvě hodiny. Poté polévku přecedíme a z kachních křídel pečlivě obereme maso, které si odložíme - pokud kousky máme moc velké, nakrájíme je. Zbylé mrkve nakrájíme na sirky, pórek nasekáme na drobno. Obé vložíme do čirého kachního vývaru, přidáme čerstvě nadrcený pepř a sójovou omáčku a už jen vše necháme krátce přejít varem. Kachní polévka se rozlije do mističek s kousky kachního masa a ihned velmi horká podává. Nejchutnější je ale až na druhý den.
Žádné komentáře:
Okomentovat