Salát z tuňáka

2 plechovky tuňáka, 10 vajíček, 1 majonéza, 200 g sýra (eidam stačí, ale ať má alespoň 30 procent - intenzivnější sýry můžou trochu přebíjet chuť tuňáka), 2 cibule, pepř, sůl

Recept jak připravit Salát z tuňáka
Tuńáka otevřeme a rozdrobíme. Vejce si uvaříme na tvrdo. Oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky a cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. Vybraný sýr si nastrouháme na struhadle s většími oky, promícháme s pepřem a případně trochou soli. Salát poté vkládáme do misek ve vrstvách. 1/3 bílků, 1/2 cibule, 1/2 tuňáka, trocha majonézy, 1/2 sýra a poté znova bílky, cibule, tuňák, majonéza, sýr a na vrch zbylé bílky a trocha majonézy. Celý salát z tuňáka posypeme rozdrobenými žloutky a dáme do lednice přikrytý na hodinku vychladnout a také projít chuti. Tento salát můžeme brát jako takový základ, je ho možné obohacovat různými věcmi jako například kyselá okurka, kukuřice nebo hrášek nebo to na co máte chuť.

Žádné komentáře: