Recept jak připravit Smažený mozeček
Mozeček pečlivě spaříme vařící vodou, poté ho ochladíme a odstraníme z něj blány (občas je nutné také odstranit i drobné úlomky kostí, jak blány tak toto opravdu musí jít celé pryč - kosti překáží mezi zuby a blány přidávají velmi nepříjemnou hořkost). Vychladlý mozeček osolíme, opepříme a obalujeme v klasickém trojobalu, hladká mouka, rozkvedlané vajíčko, strouhanka. Obalený mozeček poté pomalu usmažíme do zlatova, hotové osmažené porce pokapeme rozpuštěným máslem. Smažený mozeček na teplo podáváme s vařeným bramborem či bramborovou kaší, můžeme také podávat tatarku či kečup. Poznámečka na konec, mozeček je opravdu velmi chutné a jemné jídlo, pokud ho ale někdo dělá poprvé a neví o co jde, tak ale musí věnovat opravdu hodně času té loupací a čistící přípravě, jinak bude dosti zklamán a asi nikdy si už mozeček neudělá.
Žádné komentáře:
Okomentovat