Recept jak připravit Holandský řízek
Holandský řízek je super jednoduchá záležitost s naprosto výbornými výsledky. Takové jídlo dobré pro začátečníka co se učí za plotnou. Mleté maso zalijeme smetanou, přidáme jedno vejce, nastrouháme ementál, osolíme, pořádně opepříme mletým pepřem a pečlivě promícháme. Odložíme přikryté do ledníce na půl hodiny. Z masa si uformujeme řízky o velikosti jaká nám vyhovuje a poté je obalíme v trojobalu - mouka, rozkvedlané vejce a strouhanka. Holandský řízek se poté smaží do zlatova z obou stran na rozpáleném oleji. Usmažené řízky si odkládáme na ubrousek aby se zbavily nadbytečného tuku. Holandský řízek podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a salátem podle chuti. Mlsouni co nehlídají váhu mohou si ještě přihodit nějakou tatarku nebo česnekovou majonézu, ale v druhém případě přebijí lahodnou chuť směsi masa a sýra.
1 komentář:
Paráda :-) hned v nejbližší době vyzkouším :-)
Okomentovat