Recept na placky z tresky
Do mouky vyklepeneme vajíčko, promícháme, přidáme mléko a nachystáme si těstíčko, které poté na patnáct minut odložíme. Z tresky odstraníme případné kosti a kůži a tresčí maso rozmačkáme vidličkou. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, čilí rozřízneme, odstraníme pecičky a nasekáme (jestli se bojíte pálivosti, nahraďte to chilli v prášku podle potřeby, ale trošku pikantnější by tyto placičky měly být), kopr také nasekáme. Tresku promícháme s cibuli, koprem a chilli, trochu osolíme a na konec spojíme s připraveným těstíčkem. Na pánvi si rozpálíme olej a klademe na něj lžící těstíčko, které rozplácneme jemně na placku. Placky z tresky smažíme z obou stran do zlatova. Podáváme je s vařenými brambory a nějakým salátem. Případně ještě s tatarkou nebo nějakým jogurtovým dipem.
Žádné komentáře:
Okomentovat