Recept jak se připravuje Pomazánka z uzené makrely
Z uzené makrely stáhneme kůži, zbavíme ji kostry a kostí - tyto zbytky možná ocení vaše kočička. Čisté maso z makrely rozdrobíme vidličkou. Celer oloupeme a nastrouháme na drobném struhadle. Hned po nastrouhání celer promícháme s trochou citronové šťávy aby nám ošklivě nečernal. Celer promícháme s masem z uzené makrely, majonézou a nasekanou pažitkou. Pomazánku pak ještě dochutíme podle potřeby a osobního vkusu čerstvě hruběji nadrceným pepřem a solí. Pomazánka z uzené makrely se musí ještě nechat vychladit v lednici, poté ji podáváme s čerstvým pečivem a to jak světlým, tak tmavým. Podle chuti je možné ji ještě mírně pokapat už po namazání na pečivo citronem.
Žádné komentáře:
Okomentovat